|
מסתבר כי כ-95% מהאנשים שעושים דיאטה עולים חזרה במשקל.
התסכול של אנשים בעלי משקל עודף, שלא מצליחים למצוא מענה אמיתי לבעיה שלהם, וכן, האמונה כי מרפאה מקצועית הפועלת במסגרת בית חולים תיטיב לזהות ולטפל במקור הבעיה, הביאו אותנו להקים את מרפאת התזונה והבריאות.
מנהל המרפאה, ד"ר דין קרן, הוא רופא מומחה בתזונה, גאסטרואנטרולוגיה ורפואה פנימית, והוא בעל נסיון של כ-12 שנים בטיפול בנושאי תזונה וחינוך לתזונה נכונה. יחד איתו נמצאת יעל, דיאטנית קלינית המתמחה בעיקר בנושא זה וכן, בתחום הניתוחים להשמנת יתר.
ארגון הבריאותי האמריקאי קבע בעבר שהשמנת יתר הינה מאגר עודף של אנרגיה בצורת שומן, עם השפעות שליליות על הבריאות ותוחלת החיים. על פי נתוני משרד הבריאות, המבוססים על סקר בריאות ותזונה שנערך בשנת 2000, סובלת למעלה ממחצית האוכלוסייה הבוגרת בישראל מדרגות שונות של עודף משקל. 25% מהנשים מוגדרות כשמנות, לעומת 17% מן הגברים. יותר גברים (44%) מוגדרים כבעלי משקל עודף בהשוואה לנשים (32%). השמנת יתר מעלה את השכיחות של מחלות ומצבים רפואיים, חלקם מוכרים כמו סוכרת (כל עלייה בקילוגרם אחד מעלה את הסיכון לקבל סוכרת ב- 5%-10%), יתר לחץ דם, מחלות כלי דם במוח ובלב. בנוסף, השמנת יתר גורמת לשחיקה של המערכת הגרמית המובילה לאוסטאוארטריטיס, בעיות נשימה למיניהן, כגון דום נשימה וישנם דיווחים על עלייה בשכיחות מקרי סרטן כגון ממאירות רחם, שד ומעי גס.
מהם הגורמים להשמנה?
דיאטה עתירת קלוריות.
הרבה אוכל, זול וטעים שמשווק באופן אגרסיבי ובהישג יד.
דרישה נמוכה לפעילות גופנית בעבודה ובית.
גורם גנטי.
תכנית המרפאה כוללת:
שאלון מפורט על הרגלי התזונה.
שקילה, מדידת היקפים ואחוזי שומן.
ייעוץ תזונתי אישי.
קביעת תכנית ארוחות נכונה בהתאמה אישית.
מעקב אישי על צוות הכולל רופא ודיאטנית.
במסגרת הפעילות מתקיים שיתוף פעולה ייחודי בין צוות המרפאה לבין המח' הכירורגית בתחום ניתוחי קיצור קיבה. שיתוף הפעולה מתבטא, בין היתר, בהערכה תזונתית לפני הניתוח ומעקב אישי רפואי תזונתי לאחר מכן.
|
|
| מנהל המרפאה |
| ד"ר דין קרן |
| טלפונים |
| 04-8359315 |
לזימון תורים |
| 04-8359941 |
הודעות לד"ר דין או ליעל |
|
|